שף פרטי עד הבית

השקעות נדל"ן בחו"ל

מה יכול להיות יותר נחמד מאשר לערוך ארוחת ערב בבית בחברת כמה חברים קרובים או בני-משפחה? רק כמה חבל שזה כרוך בכל-כך הרבה עבודה… התרוצצות בין הסופרים על מנת למצוא כוסברה טרייה, קישוט השולחן כשמנסים לזכור איך לקפל בצורה יפה את המפיות, כוסות היין המאובקות ואיפה לעזאזל הסכו"ם המהודר שקיבלנו מהדודה לפסח? וזה עוד לפני שהתחלנו בכלל לבשל! הזמן האינסופי שלוקח לקלף, לחתוך ולפרוס את הירקות, כתמי השמן שנשארים בכל מקום מהטיגון, וכמה זמן להשאיר את הפילה בתנור? ולפתע מצלצל הפעמון והאורחים עומדים בדלת. האם מישהו יכול עדיין לתפקד כמארח נעים ורגוע, בין הררי הכלים והסירים המהבילים?

הפתרון למצב (עוד מימי שלטון המלכים והדוכסים) הינו שף פרטי. אמני הקולינריה האלה יגיעו להכין את האוכל במטבח הפרטי שלכם, יביאו איתם את כל המצרכים מעוררי התיאבון ואפילו יארגנו מבחר של סירים ומחבתות לפי הצורך. הם מקשטים את שולחן האוכל, מבשלים את כל המנות, מגישים אותן (בתוספת הסבר), ומשאירים אחריהם בסוף הערב מטבח נקי ומצוחצח, מה שמאפשר למארחים להירגע וליהנות מהארוחה ומהבילוי עם האורחים.
מיקל אורנטק עובד כטבח פרטי בברלין מזה כחמש שנים. הוא מרגיש בנוח לעבוד הן במטבחים הגדולים והן בקטנים, מפוארים או בסיסיים, עם תנורי גז או עם כיריים חשמליות. את ניסיונו העשיר צבר במהלך שנים של עבודה במסעדות-יוקרה בכל העולם.

אחד הדברים שהוא הכי אוהב בעבודתו כשף פרטי זה להיות מסוגל להביע את עצמו על ידי שילוב הסגנון שלו עם הסגנונות האישיים של הלקוחות שלו. בין אם מדובר באוכל טבעוני, פליאו או זיכרון של הטיול האחרון באיטליה -מיקל יכול למלא כמעט כל משאלה. אחרי הכל, ארוחה טובה יכולה לעורר מגוון רחב של רגשות. כמובן שהוא גם יכול להציע הצעות, או אפילו לתכנן "תפריט הפתעה" מלא.

עבודה היא עניין של אמון

בין אם זאת חתונה קטנה, ארוחה עסקית, אירוע משפחתי, ארוחת ערב רומאנטית לאור נרות או מסיבת הפתעה ליום ההולדת – ההזמנות של השף הפרטי שונות ומגוונות כמו גם האורחים שלו. העבודה שלו היא בראש ובראשונה עניין של אמון: "אני רוצה להכיר את האורחים שלי לפני ארוחת הערב. אחרי הכל, הם רוצים לדעת מי מגיע לביתם", אומר אורנטק. ציוד המטבח פחות משנה לו. הוא מסתדר כמעט בכל מקום ולמעשה צריך רק תנור כיריים ומקרר עם תא מקפיא. "אם משהו חסר, אני מאלתר או שיש לי את הציוד הנכון איתי לכל מקרה". כמו שאומר הפתגם הגרמני הישן: "אי-אפשר לעזור לטבח שלא עוזר לעצמו", צוחק אורנטק. אבל יש דבר אחד שחשוב לו: הסכינים שלו. ולכן הוא תמיד מביא איתו את סט הסכינים שלו לכל מקום שבו הוא עובד.

עבודתו של אורנטק כוללת הרבה יותר מאשר פעולת הבישול עצמו. במהלך ההכנות לאירוע, שלוקחות בד"כ כשלושה ימים, הוא מעצב את התפריט, בוחר את המוצרים, חושב על איך להכין את האוכל, הולך לקניות ומארגן גם את הכלים והקישוטים לשולחן, במידת הצורך. לאחר הבישול וההגשה לשולחן, הוא דואג לסדר אחריו את המטבח. האתגר המיוחד: האוכל חייב להגיע מהר, כי אף אורח לא אוהב לחכות. "באירועים גדולים יותר, הדברים יכולים להיות כאוטים למדי. אבל אני מסדר אחרי כל צעד, כדי שהאורחים יוכלו להציץ מעבר לכתף שלי בכל עת."

"להיות מאורגן היטב" הינו המפתח לכל שף פרטי מוצלח. עם זאת, הדברים תמיד יכולים להשתבש. "רק לאחרונה, בזמן שעבדתי במטבח של אחד הלקוחות שלי, התנור שלו התקלקל והיינו צריכים לארגן פתרון מהיר לפני שארוחת היומולדת שלו הופכת לאסון. למרבה המזל, השכן של הלקוח נתן לנו להשתמש בתנור האפייה שלו. איפה נהיה בלי השכנים הטובים שלנו? " אורנטק מסוגל לצחוק על חוויותיו המוזרות. הדבר הטוב ביותר בעבודתו, הוא אומר, זה הגיוון: הוא כל הזמן מכיר אנשים חדשים והוא מסוגל להתנסות עם מגמות קולינריות חדשות.

עצתו של שף

מובן מאליו שרוב האנשים מפנקים את עצמם עם ארוחת שף פרטית רק במקרים מאוד מיוחדים. בחיי היומיום כולנו מבשלים את האוכל שלנו בעצמנו. מה הטיפים של אורטנק לארוחה מהירה וקלה להכנה? "צריך שתמיד יהיה לכם בבית קמח, ביצים, חלב וכמה פירות וירקות עונתיים. עם המרכיבים האלה אפשר להכין את כל הארוחות שלכם. למשל: פנקייקים לארוחת בוקר, אטריות לארוחת צהריים ולחם תוצרת בית לארוחת ערב". עוד עצה: "תהיו אמיצים כשאתם משלבים בין המרכיבים השונים".

ומה המנה האהובה עליו? "פסטה כמהין היא בהחלט אחת המועדפות שלי. זה מאכל מהיר וטעים שאני גם אוהב להציע ללקוחות שלי". הפסטה יכולה לשמש כמנה עיקרית או כמנת פתיחה מושקעת. פטריות כמהין הן מוצר רב-תכליתי: אפשר להכין לדוגמה פתיח נפלא בצורה של פאנה קוטה מפרמזן עם כמהין, או להכין מהן טורטליני תוצרת בית.

אם אתם רוצים לקרוא עוד על עבודתו של מיקל אורטנק, אתם מוזמנים לבקר באתר האינטרנט שלו: http://www.culinarsurfing.com/

 

פורסם ע''י Ilana valdman  |  0 Comment  |  ב אוכל בברלין, ברלין

Comments are closed.

חינם,
המדריך של ישראל זאבי
למשקיע בברלין. מלאו את הפרטים
וקבלו חינם את המדריך


* חובה