רעיונות יצירתיים עבור הבשלן הברלינאי המתחיל

ברלין מלאה במסעדות מעולות מכל הסוגים אבל כולם מסכימים כי אין תחליף לחוויית הבישול הביתי. בשנים האחרונות צצים בכל רחבי העיר מיזמים חדשים הנותנים רעיונות ופתרונות פשוטים עבור הברלינאים הרווקים, הצעירים והסתם נורא עסוקים. אספנו עבורכם כמה מהם

Kochhaus -חנות שהיא ספר בישול

אתם מדפדפים בספר בישול, הריר נוזל מהפה, אבל מבט חטוף ברשימת המרכיבים מספיק כדי לגרום לכם לוותר על הרעיון. נשמע מוכר? כאשר מנה דורשת מרכיבים מיוחדים אותם לא ניתן לקנות במכולת הפינתית, הקניות יכולות להימשך חצי יום. זה מה שעבר בראשו של רמון גו, המייסד והבעלים של חנות Kochhaus. הוא התפטר מעבודתו בחברת הייעוץ היוקרתית מק'נזי והחל לעבוד על המיזם שלו, שזכה להצלחה גדולה ולפתיחת סניפים חדשים לא רק בברלין אלא גם במינכן, פרנקפורט, המבורג ועוד.

הרעיון הוא פשוט- קבוצת שפים יוצרת כל יום 18 מתכונים שונים והחנות מציעה את כל המצרכים והמרכיבים הדרושים למנה, מסודרים בקערות וסלסלות מעוררות תיאבון, או במקררים המיוחדים. המתכונים, המחירים והוראות הבישול המדויקות רשומים בגיר על לוחות-עץ התלויים בחנות ואתם יכולים לשוטט בינם ולבחור את מה שמתאים לכם. גרסה מודפסת של המתכון תצורף לסלסלת הקניות שלכם בסוף תהליך הקניה. החנות מציעה גם מוצרים נלווים, כגון כלים מיוחדים הדרושים לבישול, והמוכרים במקום ישמחו גם להתאים לכם בקבוק יין, מהמבחר העשיר הקיים בחנות, שילך טוב עם המנה. עכשיו רק נשאר להחליט איזו מנה לבשל.

https://www.kochhaus.de/das-begehbare-rezeptbuch/

אין לכם זמן לקניות? Kochzauber יעשו את זה בשבילכם!

הסטארט-אפ Kochzauber ("קסם הבישול" בתרגום חופשי) נועד למי שאין לו אפילו את הזמן ללכת לערוך קניות בחוץ. המיזם מספק עבור הברלינאים העסוקים משלוחי קופסאות עד הבית לארוחות בנות 3 מנות בתוספת מתכונים מפורטים. השירות מתבצע פעמיים בשבוע, בזמנים הנוחים ללקוחות. אתם נוסעים לחופשה או רוצים לקחת הפסקה מהמשלוחים? אין בעיה- בלחיצת כפתור אחת השירות נפסק עד שתחליטו אחרת.

ישנן ארבע אפשרויות של קופסאות: קופסה צמחונית, קופסה לשומרי משקל, קופסה למשפחות עם ילדים קטנים המתאימה אוכל שהקטנים אוהבים, והקופסה "המקורית" המשלבת בשר, דגים ומנות צמחוניות. המתכונים מתבססים במידה רבה על מרכיבים עונתיים מהתוצרת המקומית עם דגש על מצרכים אורגנים.

https://www.kochzauber.de/kochboxen/variante/boxen-uebersicht/

קורסים לבישול ב- COOKERIA

חברת COOKERIA של אנקה מאייסווינקל קיימת עוד מלפני הימים שלחברות סטארט-אפ קראו "סטארט- אפ". בשנת 2006, חמש שנים לאחר היווסדותו, היא אף קטפה את הפרס הראשון של Berliner-Gründerchampion עבור המודל העסקי שלה. "כל אחד יכול לבשל" הוא המוטו של מאייסווינקל. ככלכלנית בית בהכשרתה, היא יודעת בדיוק איך להניע אנשים לבשל אוכל בריא ומזין וליהנות מחוויית הבישול תוך כדי.

בקורסים שהיא מעבירה, ואשר זכו לפופולריות עצומה ב-15 השנים בהן העסק קיים, מאייסווינקל לוקחת את התלמידים שלה למסע קולינרי בינלאומי וכל פעם מתמקדת במטבח אזורי אחר, כמו לדוגמה מטעמי אסיה לאורך "שביל המשי". בנוסף לקורסים הרגילים הנערכים לאורך כל השנה בסטודיו שלה בשרלוטנבורג, השפית משתתפת גם באירועים פרטיים, דוגמת אירועי חברה או אירועים משפחתיים. המשתתפים מתחלקים לקבוצות קטנות ויוצרים ביחד מנה אחת ובסוף התהליך כולם מתאספים סביב שולחן אחד ונהנים מארוחה שלמה בת 3-4 מנות.

https://cookeria.de/

לבשל בלופט עם מוסיקה חיה ב- Kochende Welten

הקונספט של Kochende Welten ("בישול עולמי") מרוכז סביב חוויית הבישול הקבוצתי. בלופט תעשייתי המתפרס על שטח של 160 מ"ר בשכונת וודינג עורכים צמד השפים והיזמים דניס גרוס ומרקוס קניפקמפ את שיעורי הבישול שלהם לקבוצות גדולות של משתתפים. בנוסף לבישול עצמו, האורחים נהנים גם ממוסיקה חיה ושיעורי טנגו מקצועי אשר הופכים את האירוע לחוויה בלתי נשכחת.

קונספט נוסף של המיזם הוא "המטבח הנייד" שלהם- הצמד יכול להגיע יחד עם מטבח הנייד והמצויד היטב שלהם לכל מקום על מנת ללמד את החוגגים לבשל ולערבב קוקטיילים, לטעום יינות וליהנות מארוחה טובה.

https://www.kochende-welten.de/

השפים הכי משוגעים בברלין

צמד נוסף אשר מודע לחשיבות חווית הבישול המשותפת ולבניית רוח- צוות הם ככל הנראה צמד השפים הכי משוגעים בעיר- דירק "הפרוע" מיולר והייקו שולץ. השניים מתייחסים אל עצמם כאל "שפים פיראטים" ולבישול שלהם כאל "מרד קולינארי". את הקונספט של מיזם ה- Kochbox שלהם, פיתחו השניים בימים בהם לא היה דבר כזה ששף מקועקע יבשל מנות גורמה במסעדה עילית. נאמנים לסיסמתם "אין דבר כזה "אי אפשר"", ניתן לראות אותם בתכניות טלוויזיה שונות או אירועי חברה נוצצים, שולקים דג סלמון במדיח כלים או מקעקעים את הלוגו שלהם (גולגולת פיראטית) עם דיו ספיה על סטייק עגל. חובבי הבישול יכולים לבחון את רעיונות הבישול הבלתי שגרתי של השניים בבית הספר לבישול שלהם, אשר פועל ליד Hackescher Markt מאז שנת 2011.

האוכל המקועקע שלהם זוכה להצלחה גדולה וכבר היו מספר מקרים בהם סטייקים עם קעקוע "התנשאי לי?" שמשו את התלמידים שלהם להצעות נישואין מקוריות. טוב, אומרים שהדרך אל הלב עוברת דרך הקיבה, לא?

https://kochbox.com/

פורסם ע''י Ilana valdman  |  0 Comment  |  ב אוכל בברלין, ברלין, כללי, להתפנק בברלין

Comments are closed.

חינם,
המדריך של ישראל זאבי
למשקיע בברלין. מלאו את הפרטים
וקבלו חינם את המדריך


* חובה