מסעדות חדשות ומרגשות בשכונת מיטטה

שכונת מיטטה שבמרכז ברלין ידועה במסעדות הנהדרות ועטורות כוכבי המישלן שלה ולאחרונה נוספו לרשימה ארבע מסעדות חדשות אשר מבטיחות להיות הדבר הגדול הבא:

PETER PAUL

את מסעדת "פיטר פול" הממוקמת על רחוב Torstraße התוסס, פתחו דייויד קניסיוס והייקו מרטינז, הכישרונות הצעירים שמאחורי המסעדה המצליחה Pantry על פרידריכשטראסה. אבל בניגוד למסעדת "פנטרי", בה התפריט נשען ברובו על מנות בשר ומטבח ים-תיכוני, כאן הם הלכו על קונספט חדשני ומהפכני (אפילו לברלין) – מנות מסורתיות מהמטבח הגרמני, אבל בצורת טאפאסים. בלוקיישן יפה ואלגנטי, עם מוסיקה נעימה ברקע וצוות מלצרים מנומס וחייכני, האורחים מוזמנים להתענג על מנות גרמניות קלאסיות עם פרשנות מודרנית. בין המנות המומלצות ביותר ניתן למנות את Königsberger Klopse (קציצות בשר פרוסיות ברוטב לבן), Kräuter- Maultaschen (כיסונים ממולאים גבינה קשה ועשבי-תיבול) ואת Sauerbraten, נתחי בקר אשר מוגשים לשולחן עם אגוזי לוז וענבים. התפריט המצומצם כולל 2 סוגי מרקים, 5 מנות של טאפאס קר, כ-10 מנות של טאפאס חם, כמה סלטים ו-2 קינוחים.

המחירים הזולים ( בין 4 ל-6 יורו למנה) מאפשרים לטעום מבחר עשיר של מנות. גם הצמחונים יוכלו ליהנות כאן ממבחר של מנות טעימות ונטולות בשר, כגון מרק אפונה חרפרף, מנת לפת על לחם שיפון ברוטב חמאה ותפוזים או סלט עדשים עם אגוזי מלך ובצל מטוגן. תפריט היין נשען ברובו על יינות מקומיים וכמו כן מספר קוקטיילים מעניינים, דוגמת מרטיני-אספרסו.

המסעדה פתוחה בימים שלישי עד שבת, בין השעות 17:00 ל-01:00 בלילה. בימי ראשון ושני המקום סגור.
כתובת: Torstr. 99, 10119 Berlin
http://www.peterpaul.berlin/

LOKAL

גם במסעדת "לוקאל" התפריט נשען על מטבח גרמני, אם כי מראה המסעדה, עם הקירות המסוידים בלבן, כיסאות הבר ממתכת ושולחנות מעץ גולמי, משרה תחושה של מינימליזם סקנדינבי דווקא. המנות (היקרות למדי) מבוססות ברובן על חומרי גלם מקומיים ועונתיים, עם שילובים מרעננים, כגון מנה של ביצים עלומות מבושלות עם כרובית, צנון, עלי סרפד ולתת; פילה בקר עם גזרים, ברוקולי, אספרגוס לבן ואוכמניות או מנה של נתחי עגל על מצע של סלק מבושל, כוסמת, עולש, עלי חזרת, ברוטב יין אדום צעיר (Federweißer).

התפריט דינאמי ומשתנה מדי יום, בהתאם לעונה, למזג האוויר ולמצב הרוח של השפים. השפים אגב, הם מארן טים וגארי הופנגרדנר, אשר מנהלים גם את המסעדה המצליחה "קנטינה" אשר מגישה את ארוחות הצהריים המשתלמות בעיר, בקומת הקרקע של משרד האדריכלים של דייויד צ'יפרפלד.

"לוקאל" פתוח כל השבוע, החל מהשעה 17:00 ועד אחרון הסועדים.
כתובת: Linienstraße 160, 10115 Berlin
http://lokal-berlin.blogspot.de/
.
ZENKICHI

"זנקיצ'י" ממוקמת אומנם מעבר לפינה ממסעדת "לוקאל", אבל במונחים קולינריים היא נמצאת ביבשת אחרת לגמרי. הכניסה למסעדה עוברת דרך שביל חצץ מעוטר עמודי במבוק ופנסים מנייר אורז והאורחים מוזמנים לסעוד בתוך גומחות פרטיות ואינטימיות, המכוסות חלקית ע"י וילונות גלילה יפנים עדינים. השפים מוטוקו ווטנאבה ושאול מרגוליס הביאו את הרעיון של בראסרי יפני מודרני הישר מניו יורק, שם הם מפעילים מסעדה דומה מזה מספר שנים בשכונת ברוקלין. על מנת ליהנות מכמה שיותר מנות, מומלץ בחום להזמין את תפריט הטעימות (65 יורו לתפריט טעימות רגיל, 48 לתפריט הטעימות הצמחוני) הכולל 8 מנות קטנות ומעודנות, עם מרק וקינוח. בנוסף המקום מציע תפריט סאקה עשיר ובירות יפניות.

כתובת: Johannisstr. 20, 10117 Berlin
המסעדה פתוחה כל יום, החל מהשעה 18:00
http://www.zenkichi.de

DAE MON

גם שורשיה של מסעדת "דיי מון" מגיעים מיבשת אסיה, אם כי הפעם מקוריאה, והיא דוגלת בתפריט פיוז'ן "עם ראש פתוח". הגישה הזאת משתלבת נהדר עם העיצוב האלגנטי והמלוטש של המסעדה, ועם המטבח הפתוח, החשוף לעיני הסועדים. השף של המסעדה הינו רפאל שוינמאן, אשר ניהל לפני כן את המטבח של מסעדת Reinstoff המהוללת, עטורת 2 כוכבי מישלן. כאן הוא רוקח מנות יצירתיות ומפתיעות, כגון מנה של "כרובית, ברוקולי, מלון ואגוז נמר" או "חזה של ברווז Challans עם כרוב קימצ'י אדום ופטל".

גם כאן ניתן לבחור בין תפריט "א לה קארט" לבין תפריטיה טעימות (4 מנות ב-56 יורו לסועד). מומלץ מאוד לנסות את הארוחה העסקית המשתלמת של המסעדה, הכוללת מרק, מנה עיקרית וקינוח תמורת 16 יורו בלבד.

המסעדה פתוחה לעסקיות צהריים בימים שני עד שישי, בין השעות 12:00 ל-14:30 ולארוחות- ערב בימי שני עד שבת, בין השעות 18:30 ל-23:00.
כתובת: Monbijouplatz 11, 10178 Berlin
http://dae-mon.com

פורסם ע''י Ilana valdman  |  0 Comment  |  ב חיי הלילה בברלין, כללי, להתפנק בברלין

Comments are closed.

חינם,
המדריך של ישראל זאבי
למשקיע בברלין. מלאו את הפרטים
וקבלו חינם את המדריך


* חובה