האם קולה חייבת להיות חומה?

נדל ן בברלין

זמן רב העסיקה שאלה זאת את "נרמין גליק", שכתוצאה מכך השקיעה את מרצה וזמנה בפיתוח משקה סודה שלא מכיל סוכר וצבעי מאכל. המשקה שפיתחה מכיל מים ממותקים מפירות טבעיים, חומצה פחמתית, ארומה טבעית, קלציום, חומצת חלב וקופאין.
לאותם אלו שמסתקרנים ורוצים לטעום, ניתן למצוא את הסודה הטבעית המוכרת "כסודה הזוהרת" של "גליק" במועדונים ובבתי קפה ברחבי ברלין, כמו גליק ישנם הרבה ברלינאים שפיתחו משקאות הייחודיים להם, לדוגמת ניקו וואזק שפיתח משקה שהוא תערובת של תה ברזילאי מיץ תפוחים ונגיעה של קופי בין מה שמוכר כמקבילו של "קלאב מייט".
לסיכום : יש האומרים כי הסודה הטבעית טעמה אומנם מר אך עם זאת משאירה אותך עיירני.

סודה מהברז

סודה מהברז הוא מושג ידוע בברלין מעל למאה שנה ומוכר בשמו המקומי כ"קג סודה",
"קג סודה פותחה ע"י "לודנג שקולון" בשנת 1908 בעקבות צורך אישי לספק לילדו בירה אך ללא אלכוהול, למשקה המקורי שמכיל מים ושעורה נוספו תרכיז תפוחים ושורש שוש.
עוד בימנו ישנם מקומות שמציעים בהם "קג סודה" בתפריט היומי, ברחבי ברלין ניתן למצוא מגוון רחב של משקאות מסורתיים הידועים כ"ספורטמול", כדוגמת העיר ברנדברג שם שותים "קג סודה" המבוססת על טעם הפטל, לאלה שמחפשים להתעורר ולחדד חושים יש את המשקה בגרסה אחרת אשר מכיל קופאין בשם קריוזבר ששמו ניתן לו ע"י סטודנטים מקומיים, מוצר זה הועבר לפיתוח ע"י 3 מומחים בתעשיית המשקאות, הברנד מחויב לדור החדש ומציע משקאות ללא קופאין המותאים לילדים.

מאמפה הליקר הפולחני תרבותי עם ההיסטוריה הארוכה

שלא כמו "קג סודה" שנשארה בתודעה ובתפריט של תושבי ברלין, "מאמפה" מה שנחשב לליקר התרבותי המוביל הלך ונעלם, בשנת 1920 יצא הליקר לשוק עם פרסום אינטנסבי ונחשב למוצר מוביל תרבותי, מה שהשתנה החל משנת 1970 כשהצלחתה של קבוצת הפוטבול "הרטה" מי שהיתה ידועה כספונסר לליקר החלה לדהות, מצב שגרר סגירת פאבים מקומיים ש"מאמפה" התאפיין כמשקה הבית.
לפני מספר שנים נקנה הברנד מ"ברנצן גרופ" ע"י "טום ונדן לומר" בעלה של חברת פרסום, בנסיון לשווק את הליקר בזכות הפאר שהיה חלקו בעבר. בעקבות מאמציו הרבים מוצע "מאמפה אלב אלב" ליקר צמחים שמזכיר במעורפל ייגרמאסטר בבארים רבים. היום החברה מייצרת גם ג"ין וודקה מוגשים בבקבוקים מודרנים אשר על צווארם סמל בדמות פיל אדום מיוחד.

מבושל היטב

ברלין שהיתה המובילה בתחום הבירות נאלצה לוותר על מעמדה בעשורים האחרונים,
המבשלה היחידה בברלין שעדיין משווקת בירה מחוץ לכותלי העיר היא "ברלין קינדל שקולטיס", אמנם עדיין פועלות מבשלות פרטיות לדוגמת רולברגר מניו קולין, הלר סטרן מקחרזברג או ספנדור הוולבראו, ששם מבחר הבירות הטריות נרחב במיוחד.
עוד מבשלה שבולטת ביחודה היא "קוורצמייסטר" שבעליה מאמינים במוטו "שתה בירה עשה טוב",ותורמים חלק מהכנסות לפרוייקטים סוצייאלים בברלין ומינכן, בנוסף למבקרים במקום ניתנת אפשרות לעזור להחליט לאן יתרם הכסף ע" הצבעה דרך האתר.

כיבוד בריא תוצרת ברלין

אם בערב הקודם היו מעורבים קצת יותר מידי מאמפה ובירות, אז עכשיו הזמן ל"קרוצברג חגנאראטיביום " משקה זה מורכב מאגס דוקרני, גינגר גוארנה, תמצית תה ירוק, ויטמינים ומינרלים.
משקה זה פותח ע"י ג'ן שפריצרג יליד ברלין שאת השראתו קיבל משוק המשקאות האסייאתי
אופצייה למשקאות נוספים בריאים הם ספרוטזר וסיידר אשר מיוצרות ע"י "אסטמוסט".
משקה נוסף מאותה חברה מורכב בעיקרו מתפוחים שגדלו בפרדסים אשר מחויבים לשמור על צורה טיבעית של גידול במקביל פריויאנט פרוצמנייפקטר מייצרת לימונדות, ספריטזר, ושייקים.
מאז 2009 כוללים המשקאות השונים כדוגמת ה"פאורהאוס" תרכובת של פירות הדר בננות גינגר שפותחו בקראונברג בשימוש של פירות אורגניים ללא צבע מאכל ומשמרים מזיקים,
השיקים הירוקים כוללים קייל בנוסף לדברים נוספים ובעצם המיצים מהפירות האורגניים משמשים לספריצר וללימונדות משקאות בריאות אלו מוצעים לקנייה ברשתות שיווק רבות ואפילו בלשכה הפדרלית כנראה שהם יודעים מה טוב בשבילם.

פורסם ע''י israel zeevi  |  0 Comment  |  ב אוכל בברלין, ברלין, חיי הלילה בברלין, כללי

Comments are closed.

חינם,
המדריך של ישראל זאבי
למשקיע בברלין. מלאו את הפרטים
וקבלו חינם את המדריך


* חובה