מהמטבח הגרמני- מסעדות מומלצות בברלין

תרבות האוכל של ברלין מגוונת בדיוק כמו האוכלוסייה שלה ולפעמים נדמה כי המאכלים הלאומיים כאן הם הדונר- קבב הטורקי והמרק הווייטנאמי. אך לבירת גרמניה יש גם הרבה מה להציע בתחום המטבח המסורתי, הרבה מעבר לכרוב כבוש, תפוחי- אדמה ונקניקיות. אספנו עבורכם רשימה טעימה במיוחד של מסעדות מקומיות המציעות מטעמים מהמטבח הגרמני. אם אתם צמחונים, טבעונים או שומרי כשרות, הכתבה הזאת כנראה לא תעניין אתכם. עבור כל השאר-  Guten appetit!

מטבח מסורתי ב-MITTE:

Schwarzwaldstuben

מסעדת Schwarzwaldstuben מתמחה באוכל גרמני קלאסי פשוט וטעים, ועל כן מומלצת מאוד עבור ה"טירונים" בתחום. כאן תוכלו ליהנות ממנות מסורתיות כגון שניצל עם תפוחי- אדמה, פיסות חזיר מבושל עם כרוב כבוש וחרדל, כופתאות ממולאות בשר ו- Flammkuchen- הפיצה הגרמנית הדקיקה עם מגוון תוספות לבחירה ושמנת
חמוצה מלמעלה. המחירים הגיוניים והשירות נעים ולבבי. מומלץ להזמין מקום מראש. אנא הצטיידו במזומנים! כמו במרבית המסעדות בברלין, גם כאן לא מקבלים כרטיסי אשראי. Tucholskystraße 48, 10117
https://www.schwarzwaldstuben-berlin.com

Zur Letzten Instanz

ממוקמת ברובע Nicolai הישן, זוהי המסעדה הוותיקה ביותר בעיר, הקיימת בברלין מאז 1621 והקסם ההיסטורי שלה נשמר תודות לרהיטים הפשוטים עשויים מעץ, התצלומים ההיסטוריים בשחור-לבן והציורים עתיקים התלויים על הקירות. בין המנות המומלצות כאן- שוק חזיר צלוי המגיע משופד על סכין קצבים, כתף טלה מטוגן בתוספת כופתאות, פשטידה ממולאת קציצות בשר, כבד בקר ופאי תפוחים. המקום תיירותי למדי והמחירים יקרים מעט מהממוצע אך המנות גדולות ומשביעות מאוד. בנוסף, המקום מציע 4 סוגים של בירה מקומית מהחבית. חשוב להזמין מקום מראש! בימי ראשון המסעדה סגורה. Waisenstraße 14-16, 10179
https://zurletzteninstanz.com

Lutter & Wegner

בסמיכות לרחוב הקניות האופנתי Friedrichstraße, בתוך בניין אלטבאו יפהפה, ממוקמת מסעדת לותר & ווגנר אשר לוקחת אתכם חזרה בזמן לוינה של המאה ה-19. הקירות המחופים עץ כהה, רצפת הפרקט ושפע החדרים משדרים אווירה נעימה ואלגנטית. התפריט המצומצם מושתת על המטבח האוסטרי והוא ופשוט אך איכותי מאוד עם מנות כמו מרק תפוחי-אדמה עם נקניקיות מטוגנות, גולש עגל מוקרם ושניצל וינאי עם סלט תפוחי-אדמה, מגובים בתפריט יין עשיר במיוחד. המחירים בהחלט מעל הממוצע אך לא חייבים לאכול כאן ארוחה שלמה- בבר היין ניתן להזמין צלחות עם מבחר גבינות ונקניקים נהדרים המוגשים כאן עד 3 לפנות בוקר. Charlottenstraße 56, 10117
https://www.l-w-berlin.de

פנינים חבויות בשרלוטנבורג:

Kurpfalz-Weinstuben

בסמיכות לרחוב הק'ודם, בינות החנויות של רחוב Wilmersdorfer ההומה, מסתתרת לה מסעדת Kurpfalz-Weinstuben. המסעדה קיימת מעל 80 שנה ומציעה אוכל ביתי מהמטבח הפלאטינטי (חבל ארץ בדרום-מערב גרמניה) וכמו כן תפריט יין עשיר ואיכותי. הריהוט העתיק, המפות על השולחנות, ופריטי הציד התלויים על הקירות והתקרה יוצרים אווירה כפרית קסומה ונעימה. התפריט מצומצם למדי, המחירים שווים לכל נפש והאוכל פשוט וטעים. אל תפספסו את מנת Saumagen- קיבת חזיר ממולאת, המגיעה בתוספת כרוב כבוש ואת כופתאות הכבד (läwwerknedel).
המקום פתוח כל יום למעט ימי שני, החל מהשעה 18:00 ועד חצות. Wilmersdorferstreet 93, 10629
https://kurpfalz-weinstuben.de/

Marjellchen

ואם בא לכם לגוון קצת אז במסעדת מריילכ'ן הממוקמת בקרבה, תוכלו לטעום מאכלים ממזרח-פרוסיה, שלזיה ופומרניה וליהנות ממנות כגון קציצות Königsberger ברוטב לבן וצלפים, כליות חזיר ברוטב שמנת וברווז מעושן. המחירים סבירים מאוד, המנות גדולות ומפנקות והשירות נעים ולבבי. המסעדה פתוחה כל יום משעה 17 ומומלץ להזמין מקומות מראש. , Mommsen Straße 9, 10629
https://www.marjellchen-berlin.de/

Lubitsch

בניגוד לקודמותיה, מסעדת לוביץ' הקרויה על שם במאי הקולנוע הגרמני ארנסט לוביץ', משדרת אווירה טרנדית וצעירה. המסעדה, הממוקמת בסמיכות לכיכר savignyplatz, מעוצבת בסגנון שנות ה-20 העליזות, והתפריט המסורתי מקבל כאן טוויסט מקורי עם מנות כגון חציל מקורמל, המגיע עם צ'ילי, ג'ינג'ר וקוסקוס, תמרים ממולאים בייקון, ורביולי צמחוני עם בצלים וזוקיני. בגזרת הבשרים מומלץ לטעום את הראמפ סטייק ואת השניצל הווינאי הענק המגיע בתוספת ריבת דומדמניות ביתית. לרעת המקום יצוין כי התפריט כתוב בגרמנית בלבד והמחירים יקרים למדי, אבל אם בא לכם ליהנות מאווירה צעירה ומשוחררת ולהתחכך באנשי קולנוע וסלבריטיז מקומיים, המקום בהחלט שווה ביקור. פתוח כל יום החל משעה 08:30 בבוקר. Bleibtreustraße 47, 10623
https://www.restaurant-lubitsch.de/

אטרקציות קולינריות בפרנצלאור ברג וקרויצברג:

La Soupe Populaire

ואם אתם מחפשים אחר חוויה באמת יוצאת דופן אז מסעדת השף הברלינאי הנודע טים ראוה היא המקום בשבילכם. תפאורת המסעדה היא לבטח אחת החריגות בנוף המסעדות המסורתיות- ממוקמת בתוך חלל תעשייתי ששימש בעברו כמבשלת בירה ולאחר מכן כמועדון טכנו, המסעדה משמרת את המראה התעשייתי המשופשף שלה בזכות הקירות החשופים, גופי תאורה שכאילו נלקחו מבמת התיאטרון וצינורות מתכת אימתניים שעוברים לאורך הקירות. גם ריהוט המסעדה אקלקטי ביותר ומורכב מסוגים שונים של שולחנות עץ חשופים, כיסאות וספות ווינטאג' ועציצים מסוגים שונים הפזורים בין השולחנות. המקום מארח בקביעות תערוכות אומנות מתחלפות שמוסיפות גם הן נופך לאווירה הבוהמיינית השוררת כאן. תפריט האוכל נותן פרשנות חדשה ומרעננת למנות הגרמניות הטיפוסיות ותפריט היינות מרשים בגודלו. לצערנו המקום ייכנס לתקופת שיפוצים ממושכת החל מ-4 לאפריל 2016 אז אם אתם במקרה בברלין בשבועות הקרובים, הזמינו מקום בהקדם! Prenzlauer Allee 242, 10405
https://lasoupepopulaire.de/en/

Oderquelle

גם מסעדת Oderquelle, השוכנת בקרבת מאואר פארק, מציעה ואריאציות מקוריות וטעימות למנות הגרמניות הטיפוסיות. כאן תאכלו לטעום מרק סלק עם דג צ'אר במרינדה ביתית, נקניקיית דם צלויה על מצע ראגו של תפוחי אדמה עם אגס, אנטרקוט ארגנטינאי על מצע כרוב כבוש מוקרם, לצד גרטן גבינה מיושנת, ועוד. בנוסף לתפריט הקבוע, המקום מגיש מנות משתנות בהתאם לעונות השנה עם דגש על חומרי גלם טריים. המקום פתוח כל יום החל מהשעה 18:00ומומלץ להזמין מקום מראש. Oderberger Straße 27, 10435
https://www.oderquelle.de

Nansen

מסעדה מומלצת נוספת שמפיחה רוח- חיים חדשה במנות האוכל המסורתיות היא Nansen השיקית, אשר ממוקמת באחד הלוקיישנים היפים בעיר- על גדת תעלת המים לנדוור שבקרויצקלן (גבול קרויצברג ונויקלן שנקרא כך בפי המקומיים). תפריט האוכל המבוסס על חומרי גלם מקומיים בלבד, משתנה כל שבוע וידידותי לצמחונים. בנוסף למנות ה"מדממות" כגון כתף בקר מטוגן ברוטב בצל, עם תפוחי אדמה ופטריות, ומנת קציצות חזיר בתוספת מאפה בייקון בבירה וגרגירי יער, המקום מציע גם מנות נטולות בשר כגון עוגת טופו על מצע קולרבי וקרם גזר או מנה של קרפ תרד ברוטב ויניגרט רימונים ואגוז מוסקט. העיצוב של המסעדה מינימליסטי, הצוות ידידותי והקהל צעיר ואופנתי. חשוב להביא אתכם כסף מזומן- המקום לא מקבל כרטיסי אשראי והכספומט הקרוב נמצא במרחק 10 דקות הליכה. Maybachufer 39, 12047
https://restaurant-nansen.de

Eckbert Zwo

גם מסעדת Eckbert Zwo המשקיפה עם גורליצר פארק, מציעה גישה חדשה ומרעננת למטבח הגרמני. השירות אומנם קצת איטי והתפריט כתוב בגרמנית בלבד אך המנות נדיבות בגודלן והתמחור הוגן ביותר. בנוסף למנות המסורתיות דוגמת קורדון בלו ממולא גבינה ושינקן ומדליוני חזיר ברוטב פטריות, המקום מגיש גם דגים מהיצוא המקומי, מנות צמחוניות מעניינות ואפילו מנה טבעונית של פרוסות דלעת עם ירקות ופטריות מוקפצות בשמן זרעי דלעת בתוספת פלחי תפוחי אדמה. המסעדה פתוחה כל יום החל מהשעה 11:30 ומגישה בנוסף לתפריט הרגיל גם ארוחות בוקר זולות וטעימות. Görlitzer Straße 53, 10997
https://eckbertzwo.de/speisen.html

*צילום תמונה ראשית באדיבות שי צנטי

פורסם ע''י Ilana valdman  |  0 Comment  |  ב אוכל בברלין, ברלין, כללי

Comments are closed.

חינם,
המדריך של ישראל זאבי
למשקיע בברלין. מלאו את הפרטים
וקבלו חינם את המדריך


* חובה