ג'ין- מה הופך את המשקה הזה לכה מיוחד?

אז מה משותף למלכת אנגליה, וינסטון צ'רצריל והראפר סנופ-דוג? שלושתם מעריצים מושבעים של המשקה ג'ין, ומסתבר שלא רק הם. האומה הגרמנית אוהבת את המשקה הזה וכיום תוכלו למצוא אותו בכל רחבי גרמניה- הן בבתים הפרטיים והן בברים האופנתיים ביותר.

לג'ין היסטוריה ארוכה וצבעונית. ג'וניפר (ערער בעברית), אחד המרכיבים העיקריים של הג'ין, הוא למעשה צמח מרפא אשר שימש בעבר לטיפול במגוון רחב של מחלות, כולל מחלות במערכת העיכול. לכן, אין זה מפתיע שאת המצאת המשקה מייחסים לרופא ומדען הולנדי בשם פרנסיסקוס סילביוס. ג'ין זכה לפופולריות גדולה בקרב האצולה ההולנדית, וחיילים אנגלים אשר היו מוצבים בהולנד, הביאו איתו עמם בחזרה לבריטניה.

המלחמה על הג'ין

בסוף המאה ה-17 ותחילת המאה ה-18 תהליך הייצור של הג'ין היה קל וזול. באנגליה, העלייה בפופולריות של המשקה היתה קשורה גם לעובדת היותו פטור ממס וכולם יכלו לזקק אותו בצורה חוקית גם בתנאים הביתיים. לא פלא, אם כן, שצריכת הג'ין יצא במהרה מהפרופורציות במהלך התקופה אשר נודעה בשם "שיגעון הג'ין". הג'ין היה זול אפילו יותר מבירה והצריכה השנתית עמדה על 90 (!) ליטר לאדם. לממשלה האנגלית לא הייתה ברירה אלא להגביל את צריכת הג'ין, ובשנת 1736 היא חוקקה את "חוק הג'ין" אשר נועד להגביל את הייצור שלו לבתי זיקוק מורשים בלבד. אף-על-פי-כן, ג'ין "פשוט" עדיין היה זמין, אם כי בשם אחר. רק כעבור שנים, ובעזרת חוק אחר, הצליחה ממשלת אנגליה לרסן את צריכת המשקה המוגזמת. "חוק ג'ין" משנת 1751 הסדיר בבירור את איכות הג'ין, והמחיר שלו עלה משמעותית, כך שלא כולם יכלו להרשות לעצמם לשתות אותו יותר. עד הסוף מאה ה-18 אנשים שתו ג'ין בגרסתו הנקייה בלבד, ללא ערבובים.

השילוב המוכר לנו היום של שתיית ג'ין עם טוניק נולד בעצם במושבות הבריטיות הטרופיות כמו הודו, שם מחלת המלריה גבתה קורבנות רבים בקרב החיילים הבריטים. הם נהגו להוסיף ג'ין למשקה הכינין, אשר שימש למניעת המחלה (פירושו המילולי של "טוניק" הינו "תרופה" באנגלית).

עם מלפופן או בלי? זאת השאלה!

"עדיף לוותר על המלפפון" אומר פיליפ דנץ, מומחה לג'ין והבעלים של בר "ג'ין צ'ילה" בברלין. המלפפון לדבריו בעצם מסווה את הטעם ואת הניחוח של הג'ין. עד לפני כמה שנים נתפס הג'ין & טוניק כמשקה לאנשים זקנים, בעיקר בגלל טעמו המר, ואת המרירות הזאת ניסו להסתיר בעזרת פרוסת המלפפון. גם המותג הפופולרי של ג'ין "הנדריקס," אותו מגישים באופן מסורתי עם מלפפון ופלפל טרי, תרם למגמה. דנץ מציע כ-500 סוגים של ג'ין בבר שלו, אשר פועל בהצלחה בשכונת פרידריכסהיין בואכה קרוייצברג מאז 2014. הוא גם מארח באופן קבוע ערבי טעימות במקום. האם הוא שותה בעצמו משהו מלבד ג'ין? "רק מים! לא שתיתי שום דבר אחר במשך תשע שנים, לא יין, לא בירה או כל דבר אחר.

לפעמים זה קשה, במיוחד אם אני יוצא לבלות, אבל אם אני לא מוצא ג'ין טוב, אני נשאר ללא אלכוהול ", הוא אומר. אין לו ג'ין מועדף לדבריו, והעדפות שלו קשורות לעונות השנה ולמצבו הבריאותי. "אם כואב לך הגרון, למשל, אז עדיף שתשתה ג'ין שמבוסס על אקליפטוס".

ג'ין בטעם תות לכולם!

לחובבי ג'ין מתחילים פיתח דנץ שיטה פשוטה מאוד. על אחד הקירות בבר שלו ישנה רשימה של טעמים שונים. האורחים יכולים לבחור טעם שהם אוהבים והוא ימליץ להם על ג'ין בהתאם לכך. הוא יכול להטעים את הטעמים הנכונים גם עבור כאלה שמעולם לא שתו ג'ין לפני כן: "תגיד לי מהו טעם הגלידה האהובה עליך ואני אתאים לך ג'ין שתאהב!". הוא מאשר אגב את הטענה שאין הבדלים משמעותיים בטעמים של גברים ונשים כשזה מגיע לג'ין. "גברים אוהבים ג'ין בטעם תות בדיוק כמו הנשים" הוא אומר.

ומה הן החלופות לג'ין עם טוניק? "אפשר תמיד לנסות לשתות את הג'ין בצורתו הטהורה, אם כי קשה להבחין בין ג'ין נקי אחד לשני, אז אתם לא תדעו להעריך באמת את התוספת של הלימון, הליים או הלמון גראס". אלה המיקסים של הג'ין עם מי הטוניק, הסודה או הג'ינג'ר אייל, שמאפשרים בעצם לניחוחות השונים להתפתח.

כמו כן, חשוב מאוד להשתמש בהרבה קרח, כי ככל ששמים יותר קרח, ככה המשקה ישמור על הקור הטבעי שלו לאורך זמן רב יותר. אחד היתרונות של ג'ין אגב, זה שהקרח לא באמת מדלל אותו. וגם- עדיף לא לשתות אותו עם קש. " הקש מרחיק אותך מהמקורות של הטעם והריח", אומר דנץ, " כתוצאה מכך, גם אם הג'ין עצמו הוא טוב, הוא לא יוכל לבטא את עצמו במלואו".

ומה לגבי ההנגובר?

"אם הגזמת בשתיית הג'ין שלך, אין הרבה מה לעשות בשביל למנוע את תחושת ההנגובר ביום למחרת. אבל כדאי לשים לב לכמות הסוכר במי הטוניק שלכם" מייעץ דנץ. "באופן מפתיע, תכולת הסוכר במי טוניק היא גבוהה יחסית, למרות שלא מרגישים את זה. ב-100 מ"ל של טוניק יש כ-9 גרם סוכר. לשם השוואה, 100 מ"ל של משקה קוקה קולה מכיל 10.4 גרם סוכר. קשה להבחין בטעם הסוכר בגלל הכינין והחומצה הציטרית שבטוניק, אבל הוא זה שעוצר את מי הטוניק מלהיות מרירים/חמוצים מדי".

באופן כללי, מציאת האיזון הנכון בין הג'ין לטוניק הוא עניין סובייקטיבי לחלוטין: "כנדאי לגשת לזה בהדרגה. תתחילו עם יחס של 50:50 ותחליטו בעצמכם. רק תזכרו שבשלב מסויים טעם מי הטוניק ישתלט על הטעם של הג'ין".

מותגי ג'ין גרמניים

לדברי פיליפ דנץ, העובדה שתהליך הייצור של ג'ין הוא פשוט כל-כך, תרמה רבות להייפ שנוצר סביבו. בגדול כל מה שצריך זה גרגירי ערער. גם לזקק אותו לא לוקח הרבה זמן. למעשה, דנץ מייצר בעצמו, יחד עם מומחה מקומי לזיקוק, מותג ג'ין בשם “Like Berlin”. באופן כללי קשה למצוא כיום אזור בגרמניה שבו לא מיוצר ג'ין. יצרני הג'ין הגרמנים גם הופכים ליצירתיים יותר ויותר, ע"י שימוש במגוון רחב של בסיסים ומרכיבים בוטניים (מרכיבים ארומטיים, כגון קליפת הדרים או לבנדר) כדי להוסיף טעמים ייחודיים למותגים שלהם.

הנה רשימה קצרה של כמה ממותגי הג'ין הפופולריים אשר מיוצרים בגרמניה:
* Berliner Brandstifte– ג'ין קלאסי יבש מצמח הג'וניפר, עם בסיס חיטה מסונן שבעתיים.
http://www.berlinerbrandstifter.com/en/brandstifter-gin/
* Monkey 47 – המיוצר ביער השחור, והוא אחד ממותגי הג'ין הידועים ביותר בגרמניה
https://www.gin-kingdom.de/monkey-47
* Niemand from Hanover– בעל טעם אופייני המבוסס על המרכיסים הבוטנים של לבנדר, אלגום ורוזמרין
http://www.niemand-gin.de/impressum.php
*Ferdinands– המבוסס על ענבי ריזלינג הגדלים בסארבורגר, חבל ארץ בדרום-מערב גרמניה הגובל בצרפת ולוקסמבורג, אשר ידוע כאיזור גידול הגפנים וייצור היין.
https://www.ferdinandsgin.de/
* Windspiel premium dry gin– אשר משתמש בתפוחי אדמה הגדלים באדמה וולקנית עשירה כבסיס למשקה.
https://www.windspiel-manufaktur.com/altersabfrage

***מותג הג'ין הכי ייחודי בעולם, הוא ככל הנראה המותג "דמעות חד-קרן" המיוצר בכלל באנגליה. כן, הטרנד של חדי-הקרן הגיע גם לעולם האלכוהול. הג'ין הזה מכיל פתיתי כסף אכילים, שאמורים לייצג את הדמעות. למרבה הצער של היצרן, המומחים לא התלהבו, בלשון המעטה, מהטעם של המשקה הזה.

ברים בברלין המתמחים בג'ין:
Gin Chilla
כתובת: Warschauer Str. 33, 10243 Berlin
שעות פתיחה: ראשון עד חמישי 19:00 עד 01:00, שישי ושבת 19:00 עד 03:00

House of Gin in Hotel Palace
כתובת: Budapester Str. 45, 10787 Berlin
שעות פתיחה: כל יום מהשעה 18:00 ועד הלקוח האחרון

Bar in Motel One Upper West
כתובת: Kantstraße 163/165, 10623 Berlin
שעות פתיחה: ראשון עד חמישי 18:00 עד 01:00, שישי ושבת 19:00 עד 02:00

Botanical Affairs
כתובת: orstraße 95, 10119 Berlin
שעות פתיחה: ראשון עד חמישי 18:00 עד 24:30, שישי ושבת 18:00 עד 02:00

G & T Bar
כתובת: Große Präsidentenstraße 6-7, 10178 Berlin
שעות פתיחה: ראשון ושני מהשעה 18:00 ועד 01:00, שלישי עד חמישי 18:00 עד 02:00, שישי ושבת 18:00 עד 03:00

פורסם ע''י Ilana valdman  |  0 Comment  |  ב ברלין, חיי הלילה בברלין

Comments are closed.

חינם,
המדריך של ישראל זאבי
למשקיע בברלין. מלאו את הפרטים
וקבלו חינם את המדריך


* חובה