אוכל בברלין

רעיונות יצירתיים עבור הבשלן הברלינאי המתחיל

ברלין מלאה במסעדות מעולות מכל הסוגים אבל כולם מסכימים כי אין תחליף לחוויית הבישול הביתי. בשנים האחרונות צצים בכל רחבי העיר מיזמים חדשים הנותנים רעיונות ופתרונות פשוטים עבור הברלינאים הרווקים, הצעירים והסתם נורא עסוקים. אספנו עבורכם כמה מהם

Kochhaus -חנות שהיא ספר בישול

אתם מדפדפים בספר בישול, הריר נוזל מהפה, אבל מבט חטוף ברשימת המרכיבים מספיק כדי לגרום לכם לוותר על הרעיון. נשמע מוכר? כאשר מנה דורשת מרכיבים מיוחדים אותם לא ניתן לקנות במכולת הפינתית, הקניות יכולות להימשך חצי יום. זה מה שעבר בראשו של רמון גו, המייסד והבעלים של חנות Kochhaus. הוא התפטר מעבודתו בחברת הייעוץ היוקרתית מק'נזי והחל לעבוד על המיזם שלו, שזכה להצלחה גדולה ולפתיחת סניפים חדשים לא רק בברלין אלא גם במינכן, פרנקפורט, המבורג ועוד.

הרעיון הוא פשוט- קבוצת שפים יוצרת כל יום 18 מתכונים שונים והחנות מציעה את כל המצרכים והמרכיבים הדרושים למנה, מסודרים בקערות וסלסלות מעוררות תיאבון, או במקררים המיוחדים. המתכונים, המחירים והוראות הבישול המדויקות רשומים בגיר על לוחות-עץ התלויים בחנות ואתם יכולים לשוטט בינם ולבחור את מה שמתאים לכם. גרסה מודפסת של המתכון תצורף לסלסלת הקניות שלכם בסוף תהליך הקניה. החנות מציעה גם מוצרים נלווים, כגון כלים מיוחדים הדרושים לבישול, והמוכרים במקום ישמחו גם להתאים לכם בקבוק יין, מהמבחר העשיר הקיים בחנות, שילך טוב עם המנה. עכשיו רק נשאר להחליט איזו מנה לבשל.

http://www.kochhaus.de/das-begehbare-rezeptbuch/

אין לכם זמן לקניות? Kochzauber יעשו את זה בשבילכם!

הסטארט-אפ Kochzauber ("קסם הבישול" בתרגום חופשי) נועד למי שאין לו אפילו את הזמן ללכת לערוך קניות בחוץ. המיזם מספק עבור הברלינאים העסוקים משלוחי קופסאות עד הבית לארוחות בנות 3 מנות בתוספת מתכונים מפורטים. השירות מתבצע פעמיים בשבוע, בזמנים הנוחים ללקוחות. אתם נוסעים לחופשה או רוצים לקחת הפסקה מהמשלוחים? אין בעיה- בלחיצת כפתור אחת השירות נפסק עד שתחליטו אחרת.

ישנן ארבע אפשרויות של קופסאות: קופסה צמחונית, קופסה לשומרי משקל, קופסה למשפחות עם ילדים קטנים המתאימה אוכל שהקטנים אוהבים, והקופסה "המקורית" המשלבת בשר, דגים ומנות צמחוניות. המתכונים מתבססים במידה רבה על מרכיבים עונתיים מהתוצרת המקומית עם דגש על מצרכים אורגנים.

https://www.kochzauber.de/kochboxen/variante/boxen-uebersicht/

קורסים לבישול ב- COOKERIA

חברת COOKERIA של אנקה מאייסווינקל קיימת עוד מלפני הימים שלחברות סטארט-אפ קראו "סטארט- אפ". בשנת 2006, חמש שנים לאחר היווסדותו, היא אף קטפה את הפרס הראשון של Berliner-Gründerchampion עבור המודל העסקי שלה. "כל אחד יכול לבשל" הוא המוטו של מאייסווינקל. ככלכלנית בית בהכשרתה, היא יודעת בדיוק איך להניע אנשים לבשל אוכל בריא ומזין וליהנות מחוויית הבישול תוך כדי.

בקורסים שהיא מעבירה, ואשר זכו לפופולריות עצומה ב-15 השנים בהן העסק קיים, מאייסווינקל לוקחת את התלמידים שלה למסע קולינרי בינלאומי וכל פעם מתמקדת במטבח אזורי אחר, כמו לדוגמה מטעמי אסיה לאורך "שביל המשי". בנוסף לקורסים הרגילים הנערכים לאורך כל השנה בסטודיו שלה בשרלוטנבורג, השפית משתתפת גם באירועים פרטיים, דוגמת אירועי חברה או אירועים משפחתיים. המשתתפים מתחלקים לקבוצות קטנות ויוצרים ביחד מנה אחת ובסוף התהליך כולם מתאספים סביב שולחן אחד ונהנים מארוחה שלמה בת 3-4 מנות.

http://cookeria.de/

לבשל בלופט עם מוסיקה חיה ב- Kochende Welten

הקונספט של Kochende Welten ("בישול עולמי") מרוכז סביב חוויית הבישול הקבוצתי. בלופט תעשייתי המתפרס על שטח של 160 מ"ר בשכונת וודינג עורכים צמד השפים והיזמים דניס גרוס ומרקוס קניפקמפ את שיעורי הבישול שלהם לקבוצות גדולות של משתתפים. בנוסף לבישול עצמו, האורחים נהנים גם ממוסיקה חיה ושיעורי טנגו מקצועי אשר הופכים את האירוע לחוויה בלתי נשכחת.

קונספט נוסף של המיזם הוא "המטבח הנייד" שלהם- הצמד יכול להגיע יחד עם מטבח הנייד והמצויד היטב שלהם לכל מקום על מנת ללמד את החוגגים לבשל ולערבב קוקטיילים, לטעום יינות וליהנות מארוחה טובה.

http://www.kochende-welten.de/

השפים הכי משוגעים בברלין

צמד נוסף אשר מודע לחשיבות חווית הבישול המשותפת ולבניית רוח- צוות הם ככל הנראה צמד השפים הכי משוגעים בעיר- דירק "הפרוע" מיולר והייקו שולץ. השניים מתייחסים אל עצמם כאל "שפים פיראטים" ולבישול שלהם כאל "מרד קולינארי". את הקונספט של מיזם ה- Kochbox שלהם, פיתחו השניים בימים בהם לא היה דבר כזה ששף מקועקע יבשל מנות גורמה במסעדה עילית. נאמנים לסיסמתם "אין דבר כזה "אי אפשר"", ניתן לראות אותם בתכניות טלוויזיה שונות או אירועי חברה נוצצים, שולקים דג סלמון במדיח כלים או מקעקעים את הלוגו שלהם (גולגולת פיראטית) עם דיו ספיה על סטייק עגל. חובבי הבישול יכולים לבחון את רעיונות הבישול הבלתי שגרתי של השניים בבית הספר לבישול שלהם, אשר פועל ליד Hackescher Markt מאז שנת 2011.

האוכל המקועקע שלהם זוכה להצלחה גדולה וכבר היו מספר מקרים בהם סטייקים עם קעקוע "התנשאי לי?" שמשו את התלמידים שלהם להצעות נישואין מקוריות. טוב, אומרים שהדרך אל הלב עוברת דרך הקיבה, לא?

http://kochbox.com/

פורסם ע''י Ilana valdman  |  0 Comment  |  ב אוכל בברלין, כללי, להתפנק בברלין

מהמטבח הגרמני- מסעדות מומלצות בברלין

תרבות האוכל של ברלין מגוונת בדיוק כמו האוכלוסייה שלה ולפעמים נדמה כי המאכלים הלאומיים כאן הם הדונר- קבב הטורקי והמרק הווייטנאמי. אך לבירת גרמניה יש גם הרבה מה להציע בתחום המטבח המסורתי, הרבה מעבר לכרוב כבוש, תפוחי- אדמה ונקניקיות. אספנו עבורכם רשימה טעימה במיוחד של מסעדות מקומיות המציעות מטעמים מהמטבח הגרמני. אם אתם צמחונים, טבעונים או שומרי כשרות, הכתבה הזאת כנראה לא תעניין אתכם. עבור כל השאר-  Guten appetit!

מטבח מסורתי ב-MITTE:

Schwarzwaldstuben

מסעדת Schwarzwaldstuben מתמחה באוכל גרמני קלאסי פשוט וטעים, ועל כן מומלצת מאוד עבור ה"טירונים" בתחום. כאן תוכלו ליהנות ממנות מסורתיות כגון שניצל עם תפוחי- אדמה, פיסות חזיר מבושל עם כרוב כבוש וחרדל, כופתאות ממולאות בשר ו- Flammkuchen- הפיצה הגרמנית הדקיקה עם מגוון תוספות לבחירה ושמנת
חמוצה מלמעלה. המחירים הגיוניים והשירות נעים ולבבי. מומלץ להזמין מקום מראש. אנא הצטיידו במזומנים! כמו במרבית המסעדות בברלין, גם כאן לא מקבלים כרטיסי אשראי. Tucholskystraße 48, 10117
http://www.schwarzwaldstuben-berlin.com

Zur Letzten Instanz

ממוקמת ברובע Nicolai הישן, זוהי המסעדה הוותיקה ביותר בעיר, הקיימת בברלין מאז 1621 והקסם ההיסטורי שלה נשמר תודות לרהיטים הפשוטים עשויים מעץ, התצלומים ההיסטוריים בשחור-לבן והציורים עתיקים התלויים על הקירות. בין המנות המומלצות כאן- שוק חזיר צלוי המגיע משופד על סכין קצבים, כתף טלה מטוגן בתוספת כופתאות, פשטידה ממולאת קציצות בשר, כבד בקר ופאי תפוחים. המקום תיירותי למדי והמחירים יקרים מעט מהממוצע אך המנות גדולות ומשביעות מאוד. בנוסף, המקום מציע 4 סוגים של בירה מקומית מהחבית. חשוב להזמין מקום מראש! בימי ראשון המסעדה סגורה. Waisenstraße 14-16, 10179
http://zurletzteninstanz.com

Lutter & Wegner

בסמיכות לרחוב הקניות האופנתי Friedrichstraße, בתוך בניין אלטבאו יפהפה, ממוקמת מסעדת לותר & ווגנר אשר לוקחת אתכם חזרה בזמן לוינה של המאה ה-19. הקירות המחופים עץ כהה, רצפת הפרקט ושפע החדרים משדרים אווירה נעימה ואלגנטית. התפריט המצומצם מושתת על המטבח האוסטרי והוא ופשוט אך איכותי מאוד עם מנות כמו מרק תפוחי-אדמה עם נקניקיות מטוגנות, גולש עגל מוקרם ושניצל וינאי עם סלט תפוחי-אדמה, מגובים בתפריט יין עשיר במיוחד. המחירים בהחלט מעל הממוצע אך לא חייבים לאכול כאן ארוחה שלמה- בבר היין ניתן להזמין צלחות עם מבחר גבינות ונקניקים נהדרים המוגשים כאן עד 3 לפנות בוקר. Charlottenstraße 56, 10117
http://www.l-w-berlin.de

פנינים חבויות בשרלוטנבורג:

Kurpfalz-Weinstuben

בסמיכות לרחוב הק'ודם, בינות החנויות של רחוב Wilmersdorfer ההומה, מסתתרת לה מסעדת Kurpfalz-Weinstuben. המסעדה קיימת מעל 80 שנה ומציעה אוכל ביתי מהמטבח הפלאטינטי (חבל ארץ בדרום-מערב גרמניה) וכמו כן תפריט יין עשיר ואיכותי. הריהוט העתיק, המפות על השולחנות, ופריטי הציד התלויים על הקירות והתקרה יוצרים אווירה כפרית קסומה ונעימה. התפריט מצומצם למדי, המחירים שווים לכל נפש והאוכל פשוט וטעים. אל תפספסו את מנת Saumagen- קיבת חזיר ממולאת, המגיעה בתוספת כרוב כבוש ואת כופתאות הכבד (läwwerknedel).
המקום פתוח כל יום למעט ימי שני, החל מהשעה 18:00 ועד חצות. Wilmersdorferstreet 93, 10629
http://kurpfalz-weinstuben.de/

Marjellchen

ואם בא לכם לגוון קצת אז במסעדת מריילכ'ן הממוקמת בקרבה, תוכלו לטעום מאכלים ממזרח-פרוסיה, שלזיה ופומרניה וליהנות ממנות כגון קציצות Königsberger ברוטב לבן וצלפים, כליות חזיר ברוטב שמנת וברווז מעושן. המחירים סבירים מאוד, המנות גדולות ומפנקות והשירות נעים ולבבי. המסעדה פתוחה כל יום משעה 17 ומומלץ להזמין מקומות מראש. , Mommsen Straße 9, 10629
http://www.marjellchen-berlin.de/

Lubitsch

בניגוד לקודמותיה, מסעדת לוביץ' הקרויה על שם במאי הקולנוע הגרמני ארנסט לוביץ', משדרת אווירה טרנדית וצעירה. המסעדה, הממוקמת בסמיכות לכיכר savignyplatz, מעוצבת בסגנון שנות ה-20 העליזות, והתפריט המסורתי מקבל כאן טוויסט מקורי עם מנות כגון חציל מקורמל, המגיע עם צ'ילי, ג'ינג'ר וקוסקוס, תמרים ממולאים בייקון, ורביולי צמחוני עם בצלים וזוקיני. בגזרת הבשרים מומלץ לטעום את הראמפ סטייק ואת השניצל הווינאי הענק המגיע בתוספת ריבת דומדמניות ביתית. לרעת המקום יצוין כי התפריט כתוב בגרמנית בלבד והמחירים יקרים למדי, אבל אם בא לכם ליהנות מאווירה צעירה ומשוחררת ולהתחכך באנשי קולנוע וסלבריטיז מקומיים, המקום בהחלט שווה ביקור. פתוח כל יום החל משעה 08:30 בבוקר. Bleibtreustraße 47, 10623
http://www.restaurant-lubitsch.de/

אטרקציות קולינריות בפרנצלאור ברג וקרויצברג:

La Soupe Populaire

ואם אתם מחפשים אחר חוויה באמת יוצאת דופן אז מסעדת השף הברלינאי הנודע טים ראוה היא המקום בשבילכם. תפאורת המסעדה היא לבטח אחת החריגות בנוף המסעדות המסורתיות- ממוקמת בתוך חלל תעשייתי ששימש בעברו כמבשלת בירה ולאחר מכן כמועדון טכנו, המסעדה משמרת את המראה התעשייתי המשופשף שלה בזכות הקירות החשופים, גופי תאורה שכאילו נלקחו מבמת התיאטרון וצינורות מתכת אימתניים שעוברים לאורך הקירות. גם ריהוט המסעדה אקלקטי ביותר ומורכב מסוגים שונים של שולחנות עץ חשופים, כיסאות וספות ווינטאג' ועציצים מסוגים שונים הפזורים בין השולחנות. המקום מארח בקביעות תערוכות אומנות מתחלפות שמוסיפות גם הן נופך לאווירה הבוהמיינית השוררת כאן. תפריט האוכל נותן פרשנות חדשה ומרעננת למנות הגרמניות הטיפוסיות ותפריט היינות מרשים בגודלו. לצערנו המקום ייכנס לתקופת שיפוצים ממושכת החל מ-4 לאפריל 2016 אז אם אתם במקרה בברלין בשבועות הקרובים, הזמינו מקום בהקדם! Prenzlauer Allee 242, 10405
http://lasoupepopulaire.de/en/

Oderquelle

גם מסעדת Oderquelle, השוכנת בקרבת מאואר פארק, מציעה ואריאציות מקוריות וטעימות למנות הגרמניות הטיפוסיות. כאן תאכלו לטעום מרק סלק עם דג צ'אר במרינדה ביתית, נקניקיית דם צלויה על מצע ראגו של תפוחי אדמה עם אגס, אנטרקוט ארגנטינאי על מצע כרוב כבוש מוקרם, לצד גרטן גבינה מיושנת, ועוד. בנוסף לתפריט הקבוע, המקום מגיש מנות משתנות בהתאם לעונות השנה עם דגש על חומרי גלם טריים. המקום פתוח כל יום החל מהשעה 18:00ומומלץ להזמין מקום מראש. Oderberger Straße 27, 10435
http://www.oderquelle.de

Nansen

מסעדה מומלצת נוספת שמפיחה רוח- חיים חדשה במנות האוכל המסורתיות היא Nansen השיקית, אשר ממוקמת באחד הלוקיישנים היפים בעיר- על גדת תעלת המים לנדוור שבקרויצקלן (גבול קרויצברג ונויקלן שנקרא כך בפי המקומיים). תפריט האוכל המבוסס על חומרי גלם מקומיים בלבד, משתנה כל שבוע וידידותי לצמחונים. בנוסף למנות ה"מדממות" כגון כתף בקר מטוגן ברוטב בצל, עם תפוחי אדמה ופטריות, ומנת קציצות חזיר בתוספת מאפה בייקון בבירה וגרגירי יער, המקום מציע גם מנות נטולות בשר כגון עוגת טופו על מצע קולרבי וקרם גזר או מנה של קרפ תרד ברוטב ויניגרט רימונים ואגוז מוסקט. העיצוב של המסעדה מינימליסטי, הצוות ידידותי והקהל צעיר ואופנתי. חשוב להביא אתכם כסף מזומן- המקום לא מקבל כרטיסי אשראי והכספומט הקרוב נמצא במרחק 10 דקות הליכה. Maybachufer 39, 12047
http://restaurant-nansen.de

Eckbert Zwo

גם מסעדת Eckbert Zwo המשקיפה עם גורליצר פארק, מציעה גישה חדשה ומרעננת למטבח הגרמני. השירות אומנם קצת איטי והתפריט כתוב בגרמנית בלבד אך המנות נדיבות בגודלן והתמחור הוגן ביותר. בנוסף למנות המסורתיות דוגמת קורדון בלו ממולא גבינה ושינקן ומדליוני חזיר ברוטב פטריות, המקום מגיש גם דגים מהיצוא המקומי, מנות צמחוניות מעניינות ואפילו מנה טבעונית של פרוסות דלעת עם ירקות ופטריות מוקפצות בשמן זרעי דלעת בתוספת פלחי תפוחי אדמה. המסעדה פתוחה כל יום החל מהשעה 11:30 ומגישה בנוסף לתפריט הרגיל גם ארוחות בוקר זולות וטעימות. Görlitzer Straße 53, 10997
http://eckbertzwo.de/speisen.html

*צילום תמונה ראשית באדיבות שי צנטי

פורסם ע''י Ilana valdman  |  0 Comment  |  ב אוכל בברלין, כללי

האם קולה חייבת להיות חומה?

זמן רב העסיקה שאלה זאת את "נרמין גליק", שכתוצאה מכך השקיעה את מרצה וזמנה בפיתוח משקה סודה שלא מכיל סוכר וצבעי מאכל. המשקה שפיתחה מכיל מים ממותקים מפירות טבעיים, חומצה פחמתית, ארומה טבעית, קלציום, חומצת חלב וקופאין.
לאותם אלו שמסתקרנים ורוצים לטעום, ניתן למצוא את הסודה הטבעית המוכרת "כסודה הזוהרת" של "גליק" במועדונים ובבתי קפה ברחבי ברלין, כמו גליק ישנם הרבה ברלינאים שפיתחו משקאות הייחודיים להם, לדוגמת ניקו וואזק שפיתח משקה שהוא תערובת של תה ברזילאי מיץ תפוחים ונגיעה של קופי בין מה שמוכר כמקבילו של "קלאב מייט".
לסיכום : יש האומרים כי הסודה הטבעית טעמה אומנם מר אך עם זאת משאירה אותך עיירני.

סודה מהברז

סודה מהברז הוא מושג ידוע בברלין מעל למאה שנה ומוכר בשמו המקומי כ"קג סודה",
"קג סודה פותחה ע"י "לודנג שקולון" בשנת 1908 בעקבות צורך אישי לספק לילדו בירה אך ללא אלכוהול, למשקה המקורי שמכיל מים ושעורה נוספו תרכיז תפוחים ושורש שוש.
עוד בימנו ישנם מקומות שמציעים בהם "קג סודה" בתפריט היומי, ברחבי ברלין ניתן למצוא מגוון רחב של משקאות מסורתיים הידועים כ"ספורטמול", כדוגמת העיר ברנדברג שם שותים "קג סודה" המבוססת על טעם הפטל, לאלה שמחפשים להתעורר ולחדד חושים יש את המשקה בגרסה אחרת אשר מכיל קופאין בשם קריוזבר ששמו ניתן לו ע"י סטודנטים מקומיים, מוצר זה הועבר לפיתוח ע"י 3 מומחים בתעשיית המשקאות, הברנד מחויב לדור החדש ומציע משקאות ללא קופאין המותאים לילדים.

מאמפה הליקר הפולחני תרבותי עם ההיסטוריה הארוכה

שלא כמו "קג סודה" שנשארה בתודעה ובתפריט של תושבי ברלין, "מאמפה" מה שנחשב לליקר התרבותי המוביל הלך ונעלם, בשנת 1920 יצא הליקר לשוק עם פרסום אינטנסבי ונחשב למוצר מוביל תרבותי, מה שהשתנה החל משנת 1970 כשהצלחתה של קבוצת הפוטבול "הרטה" מי שהיתה ידועה כספונסר לליקר החלה לדהות, מצב שגרר סגירת פאבים מקומיים ש"מאמפה" התאפיין כמשקה הבית.
לפני מספר שנים נקנה הברנד מ"ברנצן גרופ" ע"י "טום ונדן לומר" בעלה של חברת פרסום, בנסיון לשווק את הליקר בזכות הפאר שהיה חלקו בעבר. בעקבות מאמציו הרבים מוצע "מאמפה אלב אלב" ליקר צמחים שמזכיר במעורפל ייגרמאסטר בבארים רבים. היום החברה מייצרת גם ג"ין וודקה מוגשים בבקבוקים מודרנים אשר על צווארם סמל בדמות פיל אדום מיוחד.

מבושל היטב

ברלין שהיתה המובילה בתחום הבירות נאלצה לוותר על מעמדה בעשורים האחרונים,
המבשלה היחידה בברלין שעדיין משווקת בירה מחוץ לכותלי העיר היא "ברלין קינדל שקולטיס", אמנם עדיין פועלות מבשלות פרטיות לדוגמת רולברגר מניו קולין, הלר סטרן מקחרזברג או ספנדור הוולבראו, ששם מבחר הבירות הטריות נרחב במיוחד.
עוד מבשלה שבולטת ביחודה היא "קוורצמייסטר" שבעליה מאמינים במוטו "שתה בירה עשה טוב",ותורמים חלק מהכנסות לפרוייקטים סוצייאלים בברלין ומינכן, בנוסף למבקרים במקום ניתנת אפשרות לעזור להחליט לאן יתרם הכסף ע" הצבעה דרך האתר.

כיבוד בריא תוצרת ברלין

אם בערב הקודם היו מעורבים קצת יותר מידי מאמפה ובירות, אז עכשיו הזמן ל"קרוצברג חגנאראטיביום " משקה זה מורכב מאגס דוקרני, גינגר גוארנה, תמצית תה ירוק, ויטמינים ומינרלים.
משקה זה פותח ע"י ג'ן שפריצרג יליד ברלין שאת השראתו קיבל משוק המשקאות האסייאתי
אופצייה למשקאות נוספים בריאים הם ספרוטזר וסיידר אשר מיוצרות ע"י "אסטמוסט".
משקה נוסף מאותה חברה מורכב בעיקרו מתפוחים שגדלו בפרדסים אשר מחויבים לשמור על צורה טיבעית של גידול במקביל פריויאנט פרוצמנייפקטר מייצרת לימונדות, ספריטזר, ושייקים.
מאז 2009 כוללים המשקאות השונים כדוגמת ה"פאורהאוס" תרכובת של פירות הדר בננות גינגר שפותחו בקראונברג בשימוש של פירות אורגניים ללא צבע מאכל ומשמרים מזיקים,
השיקים הירוקים כוללים קייל בנוסף לדברים נוספים ובעצם המיצים מהפירות האורגניים משמשים לספריצר וללימונדות משקאות בריאות אלו מוצעים לקנייה ברשתות שיווק רבות ואפילו בלשכה הפדרלית כנראה שהם יודעים מה טוב בשבילם.

פורסם ע''י israel zeevi  |  0 Comment  |  ב אוכל בברלין, חיי הלילה בברלין, כללי

משקאות לוהטים ללילות הקרים

יינות איכותיים, קוקטיילים מתוחכמים ואווירה שמחה ומשוחררת- לברים ברובע מיטטה יש מה להציע לכולם. רחוב Torstrasse הולך ומתפתח בשנים האחרונות וממצב את עצמו כמתחם הבולט של חיי הלילה בשכונה המרכזית בעיר.

Bravo Bar

הממוקם בחלקו המערבי של הרחוב יכול להוות נקודת פתיחה טובה לסיבוב ברים מוצלח. המקום פתוח בימי רביעי עד שבת, החל מהשעה 22 בערב ואם אתם רוצים לשחרר קצת אנרגיות, רחבת הריקודים של
המועדון הזה היא המקום הנכון בשבילכם.
http://bravobarberlin.tumblr.com

Reingold

בינתיים ממש מעבר לפינה, ברחוב Novalisstraße 11 ממוקם מוסד קוקטיילים ידוע: Reingold. לאורך הבר הארוך (כ-17 מטר) יושבים זה לצד זה אנשי עסקים והיפסטרים, באווירה נוחה ורגועה. כל מי שחולם לשחזר את אחד הקוקטיילים המושלמים שמכינים כאן, או להבין מה מבדיל בין יין רגיל למשובח, מוזמן לקחת קורס בבית הספר הפרטי של הבר.
http://www.reingold.de

Neue Odessa Bar

קצת מערבה במעלה הרחוב ממוקם Neue Odessa Bar, בו מיטב האומנים של העיר משיקים את כוסות המוסקו מיול שלהם. קוקטייל זה, המבוסס על וודקה, ג'ינג'ר אייל והרבה מלפפונים, הוא המומחיות הרשמית של המקום ואתם מוזמנים לטעום אותו בכל יום החל מהשעה 19 בערב. Torstraße 89.
http://www.neueodessabar.de/Odessa.html

Amano Bar

ברים של בתי מלון יכולים להיות בהחלט משעממים, אך Amano Bar הוא ללא ספק יוצא דופן. ממוקם בקומת הקרקע של מלון בוטיק בעל שם זהה, בצומת הרחובות Auguststraße ו-Rosenthaler Straße, בר יוקרתי זה מציעה תפריט קוקטיילים מרשים לכל הדעות. קוקטיילים כגון המוחיטו הורוד הפכו את המקום הזה לשם דבר בקרב הבליינים.
הבר אף זכה בפרס בר-המלון הטוב ביותר ובעל הצוות הלבבי ביותר בעיר.

מיזם נוסף של בעלי מלון Amano הוא G&T-Bar הקרוי ע"ש המשקה הפופולארי ג'ין וטוניק. עם יותר מ 100 סוגי אלכוהול, האורחים יכולים ליהנות ממשקה הג’ין שלהם עם או בלי קרח, ובנוסף יש כאן מבחר גדול של קוקטיילים שעשויים ממרכיבים בלתי צפויים כגון טעמי תה שונים. הבר ממוקם בחצר האחורית של Friedrichstraße 113 ופתוח כל יום (למעט ימי ראשון) החל מהשעה 20 בערב.

http://www.amanogroup.de/en/eat-drink/amano-bar

King Size Bar

ואם כבר הגעתם לכאן, אז כדאי שתקפצו גם ל- King Size Bar הממוקם בבניין הסמוך.
רק אל תתנו לשמו של הבר להטעות אתכם- המקום הזה כ"כ קטן שבלילות הקיץ כשהמקום הומה, המסיבה פשוט "נשפכת" החוצה לרחוב. המשקאות כאן מוגשים בכוסות וויסקי והשמועה אומרת שכסאות הבר, העשויים בד קטיפה סגול, יובאו מפאלרמו שבאיטליה.
Friedrichstr 112b

במעלה סמטה חשוכה ומאחורי דלת חבויה שוכן לו הבר ומועדון הריקודים Cookie, שנחשב לאחד הברים היציבים והמרשימים בברלין. המקום מעוצב בסגנון ארט דקו והטווס המוזהב שמעטר את הבר מזכיר את ימי תור הזהב של שנות ה-20. בכול ערב רוקחים כאן הברמנים המיומנים משקאות אקסקלוסיביים מהתפריט עבור הקהל האיכותי שפוקד את המקום.

http://cookieskingdom.com

פורסם ע''י israel zeevi  |  0 Comment  |  ב אוכל בברלין, חיי הלילה בברלין, כללי

זמן לתה!

טקס שתיית "תה אחר-הצהריים" שייך אומנם למסורת הבריטית, אך גם בברלין אפשר ליהנות משעת תה מפנקת, עם מגוון רחב של תה משובח ואקזוטי לצד פינוקים מתוקים ומלוחים.

מעדנים במלון אדלון

ארוחת התה במלון Adlon Kempinski אשר מוגשת כל יום בין השעות שתיים לשש, הוא תענוג קלאסי לאורחי המלון, תיירים מבחוץ ומקומיים כאחד. מוסיקת פסנתר עדינה מתנגנת בלובי המלון והאורחים מוזמנים ליהנות ממגוון רחב של סוגי התה אשר נבחרו בקפידה ע"י אמן התה האנס זייטלר. פינוקים מתוקים זמינים בקונדיטוריה של המלון, והם כוללים מאכלים מקומיים מושחתים כמו טורט Pariser Platz , עוגת ספוג שוקולד המלאה בקרם כמהין או טורט אדלון – עוגת אגוזים מצופה בשוקולד ומרציפן.

במקום ישנו גם מבחר מפתה של מנות מלוחות, כגון כריך ירך חזיר וטורט בצל עם לפת. בסופי השבוע ניתן ליהנות מהמנות הטעימות האלה גם במזנון של המלון.
http://www.kempinski.com

מומחיות בריטית בבנק דרזדנר לשעבר

במלון Hotel de Rome , הממוקם לא רחוק מאלכסנדר פלאץ מגישים ארוחות תה עשירות הכוללות סנדוויצ'ים עם סלמון, צלי בקר וביצה, לחמניות תוצרת בית עם שמנת, ומאכלים מתוקים כמו עוגת תפוחים, עוגת גבינה ניו יורקית ופטיפורים. כשזה מגיע לתה עצמו, האורחים נהנים ממבחר של למעלה מ –30 טעמים מבית Eilles המפורסם, המוגשים בקומקומי מתכת מיוחדים. ההשראה לארוחת התה האנגלית הזאת מגיעה ממלון Brown’s הלונדוני, השייך לאותה רשת מלונות, ומי שבוחרת את טעמי התה היא ליילה מסאוד, סומליית התה זוכת הפרסים הבריטית.
https://www.roccofortehotels.com/hotels-and-resorts/hotel-de-rome

שעת תה ליד קמין

מלון חמשת הכוכבים Regent Berlin Hotel הממוקם ליד Gendarmenmarkt מציע גם הוא ארוחת תה איכותית כל יום בין השעות 14:00-18:00. לצד קמין בוער, כשברקע מתנגנת מוסיקת פסנתר נעימה, מוגשים לאורחים בספלי פורצלן אלגנטיים תה ירוק, ארל גריי, ותה אסאם הזהב ההודי. ליד התה ניתן ליהנות גם ממגוון של כריכונים, ביסקוויטים ומאפים משובחים.
http://www.regenthotels.com/EN/Berlin

עצרו לתה ב Potsdamer Platz

מלון ריץ' קרלטון בפוטסדמר פלאץ הוא המקום המושלם לשעת תה מרגיעה. הטקס מתחיל עם הזמנת האורחים לחדר התה, שם מחכות להם Sniffing Boxes- קופסאות עץ המכילות ניחוחות של מגוון סוגי התה מהמותג הידוע Mariage Frères, ומאפשרים להם לבחור את התה המושלם בשבילם. את התה מגישים מומחי התה של המלון, בליווי של פינוקים תוצרת בית.
http://www.ritzcarlton.com/en/Properties/Berlin/Default.htm

שעת תה בסגנון צרפתי בשרלוטנבוג

במלון Concorde השוכן על רחוב הק'ודם מגישים ארוחת תה בסגנון צרפתי בימי שישי. מומחה התה ניק פאולוס מקבל את פני אורחים עם מבחר של למעלה מ -50 סוגי תה, המלווים במאפים צרפתיים כמו מקרונס ועוגיות מדלן. איזו דרך מושלמת לסיים יום קניות ארוך!
http://www.concordehotel-am-studio.de/en

תה בסגנון טג'יקיסטן

אוהבי התה יכולים לבוא על סיפוקם לא רק במלונות היוקרה של ברלין וישנן בעיר מספר מסעדות המגישות ארוחות תה מפנקות. אחת מהן היא מסעדת "בית התה הטג'יקיסטני" במתחם האמנות KunstHof ברחוב הבילויים Oranienburger במיטטה. האורחים מוזמנים להוריד נעליים ולהתרווח על כריות נוחות הפזורות על הרצפה, כאשר התה מוגש להם בסמוברים אותנטיים. התה מלווה בעוגיות וריבות תוצרת הבית וכמו כן במקום מציעים מאכלים רוסים מעוררי תיאבון דוגמת פירושקי , שהן כופתאות מתוקות ממולאות תותים ודובדבנים עם שמנת מתוקה מעל. ללקק את האצבעות!
http://www.tadshikische-teestube.de

טעימה קטנה של וייטנאם בברלין

במסעדה הווייטנאמית ChénChè ברחוב Rosenthaler שעת התה היא חוויה יוצאת דופן. כל יום בשעות אחר-הצהריים מציעים כאן סוגי תה נדירים מאסיה, כגון אפונה כחולה, פרפר פרח, תה עם חלב אורז ותה ירוק יפני מובחר. המאכלים המתוקים לצד התה מרגשים לא פחות, מעוגת הקוקוס הצלויה פנדן ועד עוגת הבננה הוורודה עם בוטנים וקרם שוקולד. האורחים המעוניינים במשהו יותר משביע יכולים לנסות את אחת המנות העיקריות, כולן בהשראת המטבח הצפון וייטנאמי.
http://www.chenche-berlin.de

פורסם ע''י israel zeevi  |  0 Comment  |  ב אוכל בברלין, חיי הלילה בברלין, כללי

ברלין – בירת הטבעונות של אירופה

ברלין נחשבת לבירת הטבעונות האירופאית. בשום מקום אחר לא תראו כל-כך הרבה אנשים חיים סגנון חיים טבעוני, נטול מוצרים מן החי, ובשום מקום אחר לא תראו מגוון כה גדול של מזון טבעוני וצמחוני. המוטיבציה מאחורי הרצון להפוך לטבעוני/ צמחוני נובעת מסיבות רבות: חלק חושבים שהפסקת אכילת בשר תהפוך אותם לבריאים יותר, אחרים עושים זאת מתוך חמלה לבעלי החיים, ויש את אלה שפשוט מעולם לא אהבו את הטעם. אבל אפילו לקרניבורים הארד-קור, ביקור במסעדה טבעונית יכולה להיות חוויה פוקחת-עיניים.
ריכזנו עבורכם את רשימת המקומות המומלצים ביותר:

מטבח פרמיום נטול-בשר Restaurant Kopps

מאז 2011 מנהל ביורן מושינסקי את מסעדת המטבח העילי "קופס" הממוקמת בMitte-, וכאן שום דבר אינו כמו שהוא נראה. הלחם הטרי לדוגמה, מוגש לצד סלט ביצים שאף תרנגולת לא הטילה. חומוס משמש כאן כתחליף
אותנטי לטעם הביצים. התפריט ממשיך עם מנות כגון קורדון-בלו ונזיד ציידים נטולי-בשר ויצירות צמחוניות גאוניות, דוגמת מנת עגבניות עם טרגון ואגוזי קשיו או מנה של סלק ברנדרבורג מוקרם ברוטב על בסיס עשבים. בזמן שהמסעדה שומרת על אוירה "כבדה" ומתוחכמת תודות לעיצוב ולתאורה שלה, הפרויקט החדש של מישינסקי הרבה יותר "קליל"- לאחרונה הוא פתח את מסעדת Mio Matto הישר מעל סניף של רשת הסופרמרקטים הטבעונית Veganz אשר נמצא על גשר Warschauer שבשכונת פרידריכסהיין. התפריט כולל בין היתר מגוון של פיצות טבעוניות, לצד מעדנים טבעוניים רבים.
KOPPS Bar & Restaurant- Linienstraße 94, 10115 Berlin
Mio Matto- Warschauer Str. 33, 10243 Berlin

אוכל מועדונים בCookies Cream-

המסלול למסעדת – Cookies Cream הממוקמת ליד רחוב Friedrich, עובר בסמטה חשוכה מאחורי פחי הזבל של בית האופרה Komische Oper. המסעדה ממוקמת בלופט מסויד שהעיצוב שלו מסמן את תחיית סגנון התעשייתי הUndone- של ברלין. בעוד המועדון Cookies רקד את ריקודו האחרון בשלהי 2014, העסקים במסעדה ממשיכים לפרוח, וזה מזל גדול עבורנו שכן המנות הצמחוניות מפרי מוחו הקודח של השף הצעיר סטפן הנדשטל אינן מפסיקות להפתיע. הנדשטל לא מאמין בתחליפי בשר דוגמת טופו וסייטן ולא תמצאו בתפריט שלו ולו מנה אחת של פסטה. מה שכן תמצאו במסעדה זה שפע של מאכלים אקזוטיים מן הצומח, דוגמת ארטישוק ירושלמי מעושן, דייסת תירס עם פופקורן, או כופתאות פרמזן עם טראפלס כמהין לבן. המסעדה מגישה ארוחות בנות שלוש מנות בסגנון "ערבב והתאם" ואנחנו ממליצים לא לפספס את מנת התאנים החמות ברוטב פטל-שמפניה, שהיא אחת ממנות הדגל של המקום.
Cookies Cream- Behrenstraße 55, 10117 Berlin

אוכל נא לאור נרות

במערב העיר הכתובת לתענוגות קולינריים מבוססי-צמחים הינה ללא ספק מסעדת La Mano Verde. מוקפת "שכנים" מהוללים דוגמת בית האופנה העילי של המעצב אודו וולץ והמלון היוקרתי "קמפינסקי", המסעדה מציעה לאורחיה ליהנות ממטעמים מקוריים דוגמת רביולי לפת או אצות ספגטי, וכל זה לאור השנדלירים האלגנטיים ומנורות שולחן בעיצוב תעשייתי. המסעדן ז'אן כריסטיאן ז'ורי, שהמסעדה בבעלותו, רואה באוכל בריא ערך עליון ועל כן כל המנות במקום עשויות ממזון אורגני ורובן מבוססות על בישול נא. מי שמעוניין לשחזר את המנות של המסעדה בבית, מוזמן להגיע לשיעורים המתקיימים מזה שנה ב"אקדמיית האוכל החי" שברשותו.
La Mano Verde- Uhlandstraße 181-183, 10623 Berlin

מסעדת Lucky Leek בפרנצלאור ברג

כיום פועלים בעיר מספר שפים אשר רכשו את כישוריהם באקדמיה של ז'ורי והם מיישמים אותם במסעדותיהם. אחת מהם הינה השפית חוזיתה הרטנטו אשר פתחה לפני כמה שנים את מסעדת Lucky Leek בשכונת פרנצלאור ברג. הרטנטו מבשלת אוכל טבעוני עילי בכישרון אשר זיכה אותה בכבוד הנדיר (למסעדות טבעוניות) להיכלל ברשימת המדריך של מישלן. מי שטעם את ארוחת שלושת המנות שלה, גם מבין מדוע: אחרי מנות הפתיחה הטעימות מהסוג הנא, מגיעות יצירות אוכל חדשניות, דוגמת פילה אפונה ואצות עם סלק, חזרת, רוטב ויניגרט צלפים ומלפפון מאודה. לקינוח אנו ממליצים לכם להזמין את גלידת חלב הקוקס המפורסמת, המוגשת לצד פרוסה של טארט לימון. הטעם- גן עדן.
Lucky Leek- Kollwitzstraße 54, 10405 Berlin

אוכל טבעוני בלוקיישנים חריגים

לא רק במסעדות ניתן ליהנות ממטבח טבעוני עילי- ברחבי העיר פועלים מספר מיזמים אשר משלבים הנאה מאוכל נטול-בשר בשילוב חברה טובה. שף האוכל הנא בוריס לאוצר, אשר בבעלותו חברת הקייטרינג b.alive, מזמין את האורחים שלו לארוחות ערב אשר נערכות בלופט הממוקם בשכונת קרוייצברג. הנסיעות התקופות שלו לבאלי, שם הוא מעביר קורסים לבישול, מהוות מקור השראה בלתי נדלה עבור ארוחות בנות ארבע- או שש- מנות שלו. השותפות ניקול ג'אסט ופליסיה מאייר- יינדרו מצאו גם הן מקום יוצא דופן עבור ארוחות הערב שלהן: חברת Mundart שבבעלותן עורכת ארוחות ערב טבעוניות לעד 20 אורחים סביב שולחן ארוך הממוקם במכבסה ציבורית בלב בשכונת מואביט. המשתתפים נהנים משיחות קולחות תוך כדי ההנאה מהמנות מעוררות התיאבון אשר נוצרו לחלוטין ללא מוצרים מן החי.
b.alive- Dresdener Str. 114, 10179 Berlin
www.mundartberlin.de

פורסם ע''י admin  |  0 Comment  |  ב אוכל בברלין, כללי